AFECTIUNI ALE COLOANEI VERTEBRALE

Zona cervicala

Aproape toata lumea are probleme la spate la un moment dat in viata, care pot fi incadrate apoi la boli acute sau cronice ale coloanei vertebrale. Cel mai adesea sunt afectate partile in miscare ale organelor noastre axiale, si anume zona cervicala cu cele 7 vertebre si coloana lombara cu cele 5 vertebre.

Tulburarile functiei zonei cervicale duc adesea la tensiune musculara recurenta, dureri de cap sau radiatii in regiunea umar-brat. Pe langa deficientele functionale acute, bolile cronice sunt adesea si cauza tulburarilor psihice.

Analiza se concentreaza pe gasirea cauzei disfunctiei. Pe langa blocajele acute ale segmentelor vertebrale cervicale, sunt detectate si modificari ale articulatiilor vertebrale mici si ale discurilor intervertebrale.

In plus fata de un examen clinic amanuntit, testele de diagnostic includ examinari cu raze X ale coloanei cervicale la diferite niveluri, precum si masuri suplimentare, cum ar fi tomografia computerizata sau imagistica prin rezonanta magnetica.

Blocajele sunt tratate prin manipulare chiroterapeutica tintita, urmata de medicamente sau tratamente de fizioterapie.

Optiunile de tratament pentru boala de disc sunt discutate la sfarsitul acestui capitol impreuna cu boala de disc a coloanei vertebrale lombare. Gama de tratamente a fost extinsa in mod continuu in ultimii ani prin diferite metode de kinetoterapie. Aceste masuri includ utilizarea undelor scurte sau a undelor ultrasonice si utilizarea campului magnetic.

Coloana vertebrala lombara

Cele mai frecvente sunt plangerile cronice legate de o slabiciune masurabila a muschilor adanci ai spatelui. Cu toate acestea, modificarile degenerative si bolile discului intervertebral sunt importante si in dezvoltarea durerii cronice.

Odata ce diagnosticul a fost confirmat, numeroase metode de tratament sunt disponibile astazi. Un program de exercitii condus si monitorizat de medic este ideal pentru antrenarea muschilor spatelui.

Durerile datorate bolilor degenerative sunt acum bine ameliorate cu medicamente si fizioterapie. In bolile discurilor intervertebrale, in afara de inflamatie, discurile proeminente si discurile herniate joaca rolul principal.

Terapia aici consta dintr-o combinatie de tratament injectabil medicamentos, fizic si tintit, care se efectueaza cu ajutorul unui computer. In cazuri deosebit de grave, trebuie efectuat un tratament chirurgical.

Alte servicii: