SOLD

Disconfortul in articulatia soldului poate aparea la orice varsta din cauza modificarilor genetice sau dobandite.

Unul dintre accentele ortopedice este intotdeauna evaluarea si urmarirea dezvoltarii soldului copilului. Pentru aceasta sunt disponibile metodele moderne de sonografie. Acest lucru face posibila detectarea tulburarilor de crestere si dezvoltare foarte devreme intr-o procedura care nu este stresanta pentru copil.

Formele mai usoare de leziuni pot fi tratate bine in ambulatoriu. Tratamentul luxatiilor, fracturilor sau artrozelor este destinat pentru internare.

In plus fata de sonografie la nou-nascuti si sugari, diagnosticul se concentreaza pe examinarile cu raze X. Informatii suplimentare pot fi obtinute prin tomografie computerizata sau imagistica prin rezonanta magnetica. In ceea ce priveste tratamentele, optiunile ambulatorii se limiteaza in principal la ingrijirea medicala si fizioterapeutica.

Atunci cand se trateaza leziunile sau osteoartrita, exista si optiunea de biostimulare prin terapia cu camp magnetic. Optiunile de tratament chirurgical ambulatoriu sunt limitate. Oferim indepartarea metalelor si a bursei pentru inflamatia cronica si, de asemenea, artroscopia soldului.

O noua reglementare in domeniul tratamentului minim invaziv al articulatiilor este tratamentul artroscopic al articulatiei soldului. Artroscopia are loc sub anestezie printr-un acces de aproximativ 3 mm latime. In primul rand, modificarile patologice sunt determinate si apoi tratate:

 • Sinovectomie

  Indepartarea membranei sinoviale inflamate

 • Tratament microfracturare / osteoartrita

  Improspatarea si stimularea suprafetei articulare in cazul lipsei straturilor de cartilaj

 • Indepartarea osteofitelor

  Indepartarea aderentelor osoase si ale cartilajului in zona suprafetelor articulare

 • Tratamentul labrului articular

  Tratamentul ligamentelor si capsulelor care apartin articulatiei soldului

Optiunile de tratament asociate pot amana necesitatea unei inlocuiri a articulatiei soldului utilizand o endoproteza totala pentru ani de zile sau poate pentru totdeauna.

Durere sold

Alte servicii: