GLEZNA

Articulatia gleznei este impartita intr-o articulatie superioara si una inferioara. Articulatia gleznei superioare este extrem de afectata in sport si accidentari intamplatoare in viata de zi cu zi.

„Distorsiunea” din glezna superioara este o leziune inchisa a aparatului ligamentar, este cauzata de entorse, rasucire sau intindere excesiva. Dupa o examinare adecvata de catre medicul experimentat, tratamentul este conservator sau chirurgical, in functie de leziunea constatata.

In acest scop, se utilizeaza bandaje cu zinc sau unguent antiinflamator si imobilizarea pe termen scurt, de exemplu cu atele sau orteze speciale. De regula, pacientul este mobilizat rapid.

Terapia chirurgicala este disponibila pentru leziunile ligamentare mai complexe in articulatia gleznei superioare, precum si pentru fracturile gleznei interioare si / sau exterioare. Articulatia gleznei superioare poate fi acum bine tratata si prin operatii artroscopice. In special indepartarea corpurilor articulare libere, tratamentul leziunilor oaselor / cartilajelor si terapia afectiunilor inflamatorii articulare joaca un rol remarcabil.

Aceasta forma de terapie poate fi efectuata si in ambulatoriu; pacientul se poate intoarce in mediul sau familiar de acasa dupa interventie. Scopul tuturor tratamentelor de pe glezna superioara este de a restabili cat mai mult rezistenta pentru cerintele zilnice, profesionale si sportive.

Alte servicii: