ARTROSCOPIE

Astazi, artroscopia sau endoscopia articulara este o metoda indispensabila in medicina chirurgicala moderna pentru tratamentul minim invaziv pentru aproape toate articulatiile umane. Principiul acestei proceduri chirurgicale este vizualizarea articulatiei cu ajutorul unei optici conectate la o video-camera.

Acest lucru se face cu instrumente speciale care permit iluminarea interiorului articulatiei pe de o parte si a structurilor interne ale articulatiei genunchiului pe de alta parte. Astazi artroscopia nu este in niciun caz limitata la vizualizarea interioarelor articulatiilor si s-a dezvoltat posibilitatea unei interventii chirurgicale artroscopice cu care acum este posibil sa se trateze numeroase afectiuni ale articulatiilor fara deschidere.

Datorita instrumentelor din ce in ce mai performante, aproape toate articulatiile pot fi acum examinate si tratate in acest fel. Artroscopia se efectueaza in principal sub anestezie generala, instrumentele optice si mecanice necesare sunt apoi introduse in articulatie prin mici incizii.

Majoritatea articulatiilor sunt umplute cu un lichid steril in scopuri de „oglindire”; cu acest fluid  se creeaza un flux in articulatie pentru vizionare si spalare. Particulele de tesut mai mari din articulatie sau corpurile articulare libere sunt indepartate cu instrumente de prindere special dezvoltate.

Acest tratament chirurgical stabilit acum a redus drastic riscul de complicatii in timpul interventiei chirurgicale articulare. In plus, exista un mare avantaj al acestei metode in recuperarea foarte rapida a pacientului si timpul scurtat semnificativ pana la recuperarea functiei fara durere a articulatiei tratate. Progresele in tehnologia medicala si stresul asociat semnificativ redus asupra pacientului au facut posibila efectuarea unor astfel de interventii in ambulatoriu.

Aproape toate articulatiile pot fi acum tratate chirurgical in acest mod in clinici si cabinete ortopedice si chirurgicale special echipate.

Alte servicii: