CALCAI

In afectiunile osului calcaiului, care este discutat aici separat de restul piciorului, leziunile cu ruperea tendonului lui Ahile si modificarile dureroase cronice ale osului calcaiului joaca un rol.

Sportivii de atletism, fotbalistii si schiorii, precum si gimnastii sunt deosebit de afectati. Strategiile de tratament pentru ruperea tendonului lui Ahile depind de locul leziunii. Astazi exista posibilitatea unei terapii conservatoare, precum si tratament chirurgical cu suturi sau lipirea capetelor tendonului.

In modificarile osoase cu durere cronica, pintenul calcaiului si o proeminenta osoasa pe osul calcaiului superior din spate („calcaiul lui Haglund”) sunt foarte importante. In ambele cazuri, exista o afectiune dureroasa semnificativa a starii in picioare si a mersului.

Pintenul calcaiului situat pe partea unica a piciorului nu este rareori o constatare intamplatoare si clinic irelevant. In cazul iritatiei dureroase, aceasta apare de obicei cu picioarele plate si / sau plate.

Tratamentul este in mare parte conservator, cu talonete adecvate. Sunt posibile si tratamente medicamentoase. Acestea variaza de la bai de picioare cu aditivi corespunzatori la frecari si injectii. In ultimii ani, terapia cu unde de soc s-a dovedit a fi foarte eficienta.

In cazuri rare, este necesara terapie chirurgicala. In cazul atasamentului osos din zona calcaiului din spate pe marginea pantofului, este disponibil un tratament conservator in plus fata de tratamentul chirurgical.

Durere calcai

Alte servicii: